Tectura Groenkouter

Tectura Groenkouter

Technisch geschoold, toekomst verzekerd

Tectura Groenkouter is een hechte gemeenschap, een warme plek waar de leerlingen en het team samen aan de toekomst schrijven. Wij willen jongeren naast kennis en technische bagage vooral ook die vaardigheden meegeven om succesvol, weerbaar én met een flinke dosis sociaal engagement in het leven in te stappen.

Voor Tectura Groenkouter is welbevinden de ultieme basis om te leren. We willen dat iedereen zich goed voelt op onze school. Teamleden en leerlingen gaan respectvol om met elkaar en dragen zorg voor elkaar.

Via projectmatig werken en het aanreiken van studiemethodes leren onze leerlingen bovendien hun leerproces in eigen handen te nemen.

Verder stimuleren we onze jongeren ook om kritisch te denken en samen te werken. Ook jouw sociale vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid krijgen een echte Tectura Groenkouter-boost.

Wij zijn Tectura

Tectura Groenkouter is een gemeenschap, een warme plek waar leerlingen en pedagogisch team samen horen. En waar de deur wijd open staat voor de ouders. Wij willen jongeren die vaardigheden meegeven waardoor ze aan het einde van de rit succesvol, weerbaar en met een flinke dosis sociaal engagement in het leven stappen.”

Inschrijven

Leerlingen die zich willen inschrijven op Tectura Groenkouter kunnen een afspraak maken op ons secretariaat via 09 228 42 22 (Campus Sint-Baafskouterstraat) 09 218 76 21 (campus Jef Crickstraat)
Wat breng ik mee? Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk).

Nieuws

Tectura Groenkouter | Open atelier avond
Tectura Groenkouter | Infosessie 1ste graad
Tectura Groenkouter | Aanmelden voor 1A of 1B
Tectura Groenkouter | Inschrijven voor het schooljaar 2024 – 2025

Ons aanbod

Tectura Groenkouter heeft een eigentijds aanbod aan studierichtingen in het domein STEM, maatschappij en welzijn en economie en organisatie.  Wanneer je bij ons afstudeert, ben je niet alleen helemaal klaar voor het hoger onderwijs of een eerste job, maar ook voor het leven.

1e graad

A-stroom

B-stroom

2e graad

3e graad

7e jaar

Projecten

Leesplezier met LIST
Drie Tecturascholen op het Techniekfestival!
Project Accent Innovatiecampuswedstrijd rond luchtkwaliteit

Samenwerking met bedrijfsleven

Groenkouter werkt al vele jaren samen met bedrijven, sectororganisaties en diverse andere partners die ons ondersteunen in het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs. Zo krijgen leerlingen de kans om ‘echt’ werkervaring op te doen via stage of een duaal traject en kan je tijdens GIP-opdrachten en projecten volop proeven van the real thing..

Adresgegevens

Tectura Groenkouter
Sint- Baafskouterstraat 129
9040 Sint- Amandsberg
09 228 42 22
E-mail: inlichtingen@groenkouter.tectura.be
Website: http://groenkouter.tectura.be/

Contacteer ons

Volg ons:

Tectura Groenkouter was vroeger GO! KTA Gito Groenkouter, maar we trekken nu ook volop de kaart van samenwerking. Voortaan noemen we onszelf dan ook met veel trots Tectura Groenkouter.

Tectura Groenkouter