Tectura Groenkouter

3e graad / Commerciële organisatie

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Groenkouter.

Zowel in de huidige studierichtingen ‘Handel’ (TSO) en ‘Verkoop’ (BSO) als in de nieuwe studierichting ‘Onthaal, Organisatie en Sales’ (arbeidsmarktfinaliteit) ligt de nadruk op verkoopsactiviteiten in de winkel.

De nieuwe studierichting ‘Commerciële Organisatie’ (dubbele finaliteit) bereidt de leerlingen voor op de administratieve en commerciële ondersteuning vanuit een kantooromgeving, de zgn. ‘backoffice’ of ‘internal sales’.

De huidige studierichting ‘Onthaal en public relations’ (TSO) heeft quasi geen inhoudelijk verwantschap met ‘Commerciële organisatie’ omwille van het nieuwe profiel.

De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt mogelijk.

De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt. Ze kunnen ook kiezen voor een graduaatsopleiding.