Tectura Groenkouter

Technisch geschoold, toekomst verzekerd

Tectura Groenkouter is een hechte gemeenschap, een warme plek waar de leerlingen en het team samen aan de toekomst schrijven. Wij willen jongeren naast kennis en technische bagage vooral ook die vaardigheden meegeven om succesvol, weerbaar én met een flinke dosis sociaal engagement in het leven in te stappen.

Voor Tectura Groenkouter is welbevinden de ultieme basis om te leren. We willen dat iedereen zich goed voelt op onze school. Teamleden en leerlingen gaan respectvol om met elkaar en dragen zorg voor elkaar.

Via projectmatig werken en het aanreiken van studiemethodes leren onze leerlingen bovendien hun leerproces in eigen handen te nemen.

Verder stimuleren we onze jongeren ook om kritisch te denken en samen te werken. Ook jouw sociale vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid krijgen een echte Tectura Groenkouter-boost.

Tectura Gent-centrum

Technisch sterk is meer kans op werk

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt onze school op een toplocatie in het centrum van Gent: de Coupure, een groene strook in de stad, gemakkelijk bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Location, location!

We zijn hét STEM-centrum in hartje Gent. Met onze jarenlange expertise in de harde sector maken we van jou dé technicus van de toekomst. Work hard, shine even harder.

We focussen hierbij niet enkel op een stevige technische bagage. Ons enthousiaste team helpt jou ook om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Wil je jobzekerheid? Verder studeren of meteen aan de slag in een knelpuntberoep? Dan ben je bij Gent-centrum helemaal aan het juiste adres. In onze dynamische, krachtige leeromgeving zetten wij in op wat voor jou belangrijk is. Kiezen voor Tectura Gent-centrum, da’s kiezen voor vakmanschap en ondernemerszin. Een killer combinatie voor technisch onderwijs van de toekomst!

Tectura Tuinbouwschool Melle

Een groene, veilige en warme school voor Life & Science

Op Tectura Tuinbouwschool Melle krijg je kwaliteitsvol onderwijs in een rustige, veilige en inspirerende omgeving. De natuur is altijd vlakbij: we zijn dan ook enorm trots op ons grote, groene domein. Een van de voordelen van je in te schrijven op deze school!

Maar: onze school biedt veel meer richtingen dan enkel tuinbouw. We zijn een echte STEM-school met een focus op chemie en biotechniek. Een kritische, wetenschappelijke blik staat centraal in de dagelijkse klaspraktijk.

Zorg en verantwoordelijkheid zitten in de kernwaarden van onze school. Wij zorgen samen voor planten en dieren op ons domein én voor elkaar. Een intensieve begeleiding op maat van elke leerling zit diepgeworteld in onze schoolaanpak.

Behalve een warme school zijn we ook echte durvers: met heel wat ambitie innoveren leerlingen en teamleden er samen op los. Aan ideeën geen gebrek! Hierdoor haalden we de laatste jaren al heel wat STEM-prijzen binnen. Bovendien maken we van onze leerlingen milieubewuste ondernemers. Kijk maar naar onze leerwinkel of plantenverkoop.

Tectura Merelbeke

Schakel naar je toekomst

Tectura Merelbeke is een open school met een innoverend imago die een degelijke voorbereiding wil geven op de instap in het beroepsleven en een voorbereidende basis willen leggen voor verdere studies.

Leerplezier, ondernemend, onderzoekend en sociaal verantwoordelijk zijn de kernwaarden en pijlers van ons pedagogische visie.

We willen dat elke leerling graag naar school komt. Als school zetten we daarom in op onderzoekend en ondernemend leren, omdat we dagelijks merken hoeveel leerplezier dat oplevert. Ons team maakt de leerlingen graag wegwijs in verschillende onderzoeksmethoden. Bij ons kan je volop verkennen en experimenteren. We stimuleren jou om ook echt actie te nemen, dingen uit te proberen, problemen op te lossen en kansen te grijpen. Als maatschappelijk geëngageerde school willen we onze leerlingen ook zoveel mogelijk emanciperen en aanmoedigen om hun engagement op te nemen in de samenleving.
Aanvullend krijgt elke leerling bij ons ook de gepaste schoolloopbaanbegeleiding volgens interesses, noden en capaciteiten.