Tectura Groenkouter

3e graad / Assistentie in wonen, zorg en welzijn

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Groenkouter.

De nieuwe studierichting ‘Assistentie in wonen, zorg en welzijn’ bereidt leerlingen in eerste instantie voor op toetreding tot de arbeidsmarkt op basis van competenties uit de beroepskwalificatie ‘Huishoudhulp zorg’, ‘Logistiek assistent in de zorg’ en ‘Medewerker kamerdienst’.

Hoewel het aantal doelen en de formulering van de doelen ‘anders’ zal zijn, sluit de studierichting ‘Assistentie in wonen, zorg en welzijn’ inhoudelijk het meest aan bij de opleidingen ‘Organisatie- hulp’, ‘Organisatie-assistentie’ en ‘Logistiek assistent in de ziekenhuizen en zorginstellingen’. De ‘opvoedkundige’ aspecten uit de andere richtingen zijn in deze nieuwe richting inhoudelijk sterk beperkt en de ‘verzorgende’ aspecten uit de andere richtingen zijn in deze nieuwe richting geschrapt. De logistieke, ondersteunende taken krijgen in deze nieuwe richting een verruimde invulling vanuit de ‘zorgsector’ en ‘logiesverstrekkende of toeristische sector’.

De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt mogelijk.

De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.

De leerlingen kunnen tenslotte ook kiezen voor Se-n-Se-opleiding als voorbereiding op hoger onderwijs (bacheloropleiding).