Tectura Groenkouter

3e graad / Logistiek

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Groenkouter.

In vergelijking met de huidige studierichting ‘Kantoor’ vervallen de onderdelen boekhouding, toegepaste economie (bedrijfsbeleid en recht) en kantoortechnieken.
Het onderdeel logistiek van het leerplan ‘Kantoortechnieken’ krijgt een volledig andere invulling. In het huidige leerplan ligt de focus op de administratieve verwerking van de documentenstroom. In de nieuwe studierichting ‘Logistiek’ zijn de leerplandoelen gericht op uitvoerende taken binnen een magazijn in combinatie met het besturen van een intern transportmiddel.

De nieuwe studierichting ‘Logistiek’ heeft een totaal andere invulling dan de huidige studierichting ‘Verkoop’ en is niet te vergelijken.

De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt mogelijk.

De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.

De leerlingen kunnen tenslotte ook kiezen voor Se-n-Se-opleiding als voorbereiding op hoger onderwijs (bacheloropleiding).