Tectura Groenkouter

3e graad / Basiszorg en ondersteuning

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Groenkouter.

De nieuwe studierichting ‘Basiszorg en ondersteuning’ bereidt leerlingen in eerste instantie voor op de Se‐n‐se na OK3 ‘Verzorgende /zorgkundige’ of ‘Kinderbegeleider’. Toetreding tot de arbeidsmarkt is mogelijk op basis van de competenties uit de beroepskwalificatie ‘Huishoudhulp zorg’ en ‘Logistiek assistent in de zorg’.

Hoewel het aantal doelen en de formulering van de doelen ‘anders’ zal zijn, sluit de studierichting ‘Basiszorg en ondersteuning’ inhoudelijk het meest aan bij de opleiding ‘Verzorging’. Naast de logistieke, ondersteunende taken die invulling krijgen vanuit ‘de zorgsector’ krijgen leerlingen in deze nieuwe studierichting ook competenties basiszorg en basisondersteuning (indalend vanuit de bovenliggende beroepskwalificaties Verzorgende, Zorgkundige, Kinderbegeleider baby’s en peuters en Kinderbegeleider schoolgaande kinderen) om hen maximaal voor te bereiden op een Se‐n‐Se na OK3.

De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt mogelijk.

De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se‐n‐Se‐opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.

De leerlingen kunnen tenslotte ook kiezen voor Se‐n‐Se‐opleiding als voorbereiding op hoger onderwijs (bacheloropleiding).