Tectura Groenkouter

3e graad / Elektromechanische technieken

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Groenkouter.

De nieuwe studierichting Elektromechanische technieken is een duidelijke dubbele finaliteitsrichting geworden. Dit betekent dat er, ter voorbereiding op hogere studies, extra aandacht besteed moet worden aan de theoretische benadering van de technische vakken.

Als voorbereiding op de arbeidsmarkt komen de competenties op basis van de beroepskwalificatie Elektromecanicien aan bod.

In vergelijking met huidige studierichting Elektromechanica ligt de focus in de nieuwe studierichting Elektromechanische technieken op onderhoud en daarom is er nu meer aandacht voor meet- en hersteltechnieken in kader van onderhoud. Ook verdwijnt CNC.

Elektromechanische technieken is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in technologie en in het bijzonder in onderhoud van mechanische en elektrische systemen. Leerlingen werken niet alleen met hun hoofd, maar gaan ook aan de slag met toepassingen in technische realisaties. Ze maken o.a. kennis met diverse materialen, gereedschappen en technieken en ontwerpen en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT.