Tectura-Merelbeke-Logo

Tectura Merelbeke

Inschrijven

Belangrijke informatie voor inschrijvingen schooljaar 2021-2022! in 1A en 1B

Om je kind in te schrijven in het eerste middelbaar voor schooljaar 2021-2022, meld je hem of haar best eerst aan in het aanmeldingssysteem voor Gentse secundaire scholen. Dat kan vanaf 22 maart (‘s middags) t.e.m. 21 april 2021 (‘s middags) via de website https://meldjeaan.gent.be/ of https://meldjeaansecundair.gent.be/

De dag of het uur waarop je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt.

Het loont de moeite om meerdere favoriete scholen aan te duiden in het systeem. Zo heb je een grotere kans op inschrijving in een school van je voorkeur.

Indien Tuinbouwschool Melle je voorkeur geniet, dan plaats je Tuinbouwschool Melle op de eerste plaats!

  1. We hebben alle belangrijke stappen voor een goede school-en studiekeuze voor jullie samengevat in een overzichtelijk stappenplan!
    Meld je aan via https://meldjeaansecundair.gent.be/ vanaf 22 maart (’s middags) tot en met 21 april 2021 (’s middags).
  2. Op 3 mei 2021 in de late namiddag ontvang je een e-mail waarin het resultaat van je aanmelding staat. De mails aan de ouders worden door het systeem verstuurd en tussen het versturen van de eerste en de laatste mail kan enkele uren verschil zitten. Ouders ontvangen dus de antwoordmail niet allemaal gelijktijdig. Vanaf 3 mei 2021 in de late namiddag vind je het resultaat ook terug in je dossier op het aanmeldingsplatform. Hiervoor log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Het aanmeldingsregister houdt altijd rekening met de volgorde van je keuze. Als één of meer van de scholen die je hoger gerangschikt had, geen plaats meer vrij heeft, komt je zoon/dochter automatisch op de wachtlijst van die scholen te staan. Als er dan toch een plaats vrijkomt in een van die scholen, neemt de school contact met je op. Als je wil, kun je je zoon/dochter alsnog inschrijven in je favoriete school. Dat kan zelfs als je hem/haar ondertussen al in een andere school hebt ingeschreven.
  3. Als je zoon of dochter een plaats krijgt toegewezen in onze school, dan kan je hem of haar inschrijven van 5 mei 2021 (9.00u) tot en met 31 mei 2021.

Belangrijke informatie voor inschrijvingen schooljaar 2021-2022! in alle andere leerjaren

De inschrijvingen (digitaal) voor het schooljaar 2021-2022 voor het 2de tot en met het 7de jaar starten op maandag 19 april om 9.00u.

De inschrijvingslink zal op die dag om 9.00u te raadplegen zijn op onze website: www.tuinbouwschool-melle.be

Voor een aantal studierichtingen is er geen plaats of zijn de plaatsen beperkt: Capaciteiten schooljaar 2021 – 2022.

We raden toch aan om in te schrijven, dan komt u op de wachtlijst. Indien er plaatsen vrijkomen, doordat onze eigen leerlingen bv. andere keuzes maken, dan contacteren we u.

Voor onze eigen leerlingen is er altijd plaats. Zij krijgen na de deliberaties een online formulier voor hun studiekeuze. Het volstaat om dit online keuzeformulier in te vullen VOOR zondag 4 juli 2021.