Tectura Gent centrum

3e graad / Autotechnieken

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Gent-centrum.

In vergelijking met de aanverwante oude TSO-studierichtingen is de studierichting Autotechnieken een duidelijke dubbele finaliteitsrichting geworden. Dit betekent dat er, ter voorbereiding op hogere studies, extra aandacht besteed moet worden aan de theoretische benadering van de technische vakken.

Als voorbereiding op de arbeidsmarkt komen de competenties op basis van de beroepskwalificatie ‘polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen’ aan bod.

Bij ‘Onderhoudsmechanica auto’ (arbeidsmarktgericht) ligt de focus op onderhoud. In deze studierichting ligt de focus op diagnosestelling.

De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt mogelijk.

De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt. Ze kunnen ook kiezen voor een graduaatsopleiding.