Tectura Gent centrum

2e graad / Elektriciteit

Raadpleeg hier de lessentabellen voor deze richting in Tectura Gent-centrum.

Elektriciteit is sinds de onderwijshervorming de onderbouw voor een heel aantal richtingen in de derde graad zoals elektrische installaties, fietsinstallaties, brom- en motorfietsinstallaties, onderhoudsmechanica auto, datacommunicatie- en netwerktechnicus, vrachtwagenchauffeur en sanitaire en verwarmingsinstallaties.

Op Tectura Gent-centrum leren we onze leerlingen in het 3de jaar naast een stevige basis elektriciteit (theorie en praktijk) omgaan met werkmateriaal en materialen. In het vak Algemene Technieken leren onze leerkrachten hen bepaalde materialen kennen en de nodige basisvaardigheden toepassen.

In het vierde jaar verdiepen we de kennis van elektriciteit in het vak Project Elektriciteit en maken onze leerlingen ook kennis met verschillende contexten. In de context Voertuigen zien de leerlingen hoe met elektrische leidingen en elektronica toepast in voertuigen, zoals fietsen, bromfietsen en auto’s. Hetzelfde gebeurt in de context Sanitair.

De algemene vorming geven we voor een groot deel in het vak Nest/PAV. Tijdens die lessen krijgen de leerlingen tegelijk les van twee leerkrachten, met een sterke focus op Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde en ICT. Onze leerkrachten begeleiden de leerlingen om hun weekplanning af te werken en zo te groeien naar zelfstandigheid.